keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Vankilamuseo..puhdistuspalvelut.etätehtävä 4

Tänään olimme Hämeen linnan vieressä sijaitsevalla Vankilamuseolla oppimassa vähän museotilojen/-esineiden siistimisestä.
 
 
Opin että tärkeimmät asiat muistaa ovat: älä hankaa, älä käytä vettä (kuiva tai nihkeä siivous sopivat) ja että EI SAA siivota liikaa, ettei pinnat ja esineet vahingoitu/kulu.
 
Eli: Less is more, mitä tulee museon siivoamiseen.
 
Museoissa on aina oma "siivoojansa" museoesineille, jolla on koulutus siihen, mitä puhdistetaan milläkin ja kuinka usein yms. Museoesineiden puhdistamisessa on oltava todella tarkka. Jopa jo kosketus voi vahingoittaa joitain esineitä.
 
Museon käytävät ym. "yleistilat" (käytävät, vessat) voidaan siivota samoin kuin "tavallisissa" julkisissa tiloissa, jos tilat eivät ole osa näyttelyä. Tosin vankilamuseossa on käytävilläkin oltava siivouksesta tarkka, sillä koko näyttelytila on vanhaa vankilaa. 
 
Museon näyttelyesineiden siivousvälineisiin kuuluu käsineet, erilaiset hellät siveltimet, pölyhuiska ja liina. Myös pientä imuria voidaan käyttää joidenkin esineiden siivouksessa, mutta tällöinkin suutin peitetään liinalla.
 
 
 
Vankilan pannuhuone
 
Valokuvaushuone
 
Selli
 
Selli
 
Selli
 
Vartijan huone
 
Selli 
 
Vankien kirjoituksia seinissä
 
Vankilan käytävää
 
Museon siivoustarvikkeita, kertauksen nimissä.

1 kommentti:

  1. Hei, hyvät huomiot museosiivouksesta. Kannattaa muistaa kuitenkin, että museoissakin koko henkilökunta siivoaa, aina ei ole pelkästään sitä työtä tekevää henkilöä. Näkemämme tytöt, eivät ole siivojia, vaan museon asiakaspalvelijoita, esittelevät kokoelmia, mutta myös huoltavat tiloja ihan niin kuin nytkin, laittoivat sitä matkaselliä kuntoon!

    VastaaPoista